Završiti centralno spomen-obilježje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ zatražiće od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske da u ovoj godini pruži finansijsku podršku ovoj organizaciji i opštini Istočna Ilidža, kako bi se tokom godine završila izgradnja Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima na Veljinama.

Ovo je jedan od zaključaka današnje sjednice Skupštine opštinske Boračke organizacije „Ilidžanski borac“, koja je zatražila i da predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz i ostalo rukovodstvo ove organizacije podnese ostavke na funkcije, na koje, prema njihovom mišljenju, treba da dođu mlađi ljudi sa više energije.

Opštinska boračka organizacija „Ilidžanski borac“ najavljuje da će i istupiti iz Boračke organizacije Republike Srpske ukoliko Ćurguz ne podnese ostavku, pravdajući to stavom da je „njegovo zapostavljanje boraca postalo nepodnošljivo“.

Skuština „Ilidžanskog borca“ danas je usvojila i Plan rada organizacije za 2013. godinu i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2012. godinu.

Među prioritetima u ovoj godini su obilazak porodica poginulih boraca, vršenje pritiska na nadležne institucije da se nastavi izgradnja stambenih jedinica za ovu populaciju, kao i izgradnja Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima na Veljinama.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Goran Šehovac rekao je novinarima da situacija u kojoj se nalazi boračka kategorija u Republici Srpskoj ni u ovoj godini nije bolja u poređenju sa prethodnim periodom, te da su demobilisani borci i dalje jedna od najugroženijih kategorija u Srpskoj, jer žive na rubu egzistencije.

„Želim da apelujem na vlasti da se prestane zapošljavati preko stranačkih knjižica, već da jedan od prioriteta kod zapošljavanja budu demobilisani borci, ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca“, naveo je Šehovac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare