Završeno asfaltiranje najvećeg parkinga u Srpskoj

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Ispred sportske dvorane u izgradnji u Istočnom Novom Sarajevu sinoć je završeno asfaltiranje najvećeg parkinga u Republici Srpskoj, u šta je uloženo 605.000 KM.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je Srni da je uspješna realizacija izgradnje parkinga površine 6.600 metara kvadratnih, kapaciteta 350 parking mjesta, još jedna potvrda da je ova lokalna zajednica najveće gradilište u Srpskoj, kako privatnih, tako i javnih investicija.

“Ovaj parking je nešto što je potrebno i što će biti dio velike cjeline koju će činiti nova sportska dvorana kapaciteta 2.100 mjesta, budući trg `Srbija` na površini od 11.000 metara kvadratnih i gradsko pozorište. Ako se tome doda i park `Gavrilo Princip` koji se naslanja na ove objekte, onda možemo govoriti o jedinstvenoj cjelini u Republici Srpskoj”, naglasio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, ako se u obzir uzmu infrastrukturni i planovi čija je realizacija predviđena do kraja naredne godine, kao što su izgradnja Dečanske ulice, jezera i još jednog parka na površini od 12.500 kvadratnih metara, onda Istočno Novo Sarajevo definitivno postaje jedno od najljepših mjesta za život i ponos cijele Republike Srpske.

Ćosić je podsjetio da je područje koje obuhvata opština Istočno Novo Sarajevo u bliskoj prošlosti bila jedna velika livada, na kojoj se danas nalazi moderan grad u ekspanziji.

“Ovo nije urađeno zahvaljujući načelniku opštine i zalaganjem Opštinske uprave, ovaj grad je nastao zahvaljujući našim ljidima koji su odlučili da žive ovdje i imaju vjeru da Republika Srpska ovdje može da uspije”, poručio je Ćosić.

Direktor građevinskog preduzeća “Akvamontmerc” Nikola Lalović rekao je da je parking urađen po svim tehničkim normama i normativima.

“Asfaltiranju je prethodio iskop i odvoz zemlje, pravljenje nasipa, postavljanje ivičnjaka, rasvjete. Debljina asfalta je šest centimetara, što je debljina koja odgovara uslovima za parkiranje automobila i velikih autobusa. Odradili smo i obilježavanje parking mjesta, tako da smo završili sve što je precizirano ugovorom”, zaključio je Lalović.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments