Poetsko veče s ciljem prikupljanja pomoći za Ivanu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Poetsko muzičko veče održano je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo s ciljem prikupljanja pomoći trogodišnjoj djevojčici Ivani Bjelogrlić za čije liječenje u inostranstvu je hitno potrebno 250.000 evra.

Bibliotekarka Matične biblioteke Istočno Sarajevo Miljana Macan rekla je novinarima da su organizatori ove manifestacije koja je humanitarnog karaktera Udruženje književnika Republike Srpske sarajevsko-romanijska podružnica i Matična biblioteka Istočno Sarajevo.

„Učesnici programa bili su književnici iz sarajevsko-romanijske regije Goran Vračar, Željko Pržulj i Nedeljko Zelenović, uz muzičku pratnju Gordana Vračara, Nenada Sparavala i Sergeja Beribake“, navela je Macan.

Ona je dodala da je organizovana prodaja polovnih i novih knjiga po simboličnim cijenama, a da će sav prihod biti uplaćen na žiro račun za Ivanino liječenje.

Nedeljko Zelenović rekao je da su se književnici Sarajevsko-romanijske regije priključili humanitarnoj akciji na svoj način.

„Na večerašnjoj manifestaciji smo recitovali stihove i dijelove iz svojih knjiga, kao i donirali svoje knjige i to je naš skromni doprinos“, istakao je Zelenović.

On je izrazio nadu da će akcija prikupljanja pomoći za nastavak liječenja biti uspješna, kao i da će u nekim narednim večerima i sam gost biti Ivana.

Željko Pržulj zahvalio je organizatorima akcije koji su pokrenuli medijsku kampanju da se pomogne maloj djevojčici.

„Drago mi je što i mi pisci dajemo doprinos jednoj velikoj humanoj akciji“, dodao je Pržulj.

U septembru prošle godine Ivani je dijagnostikovan karcinom bubrega, nakon čega su u zdravstvenim ustanovama u Banjaluci i Beogradu uslijedile operacije, te hemio i terapije zračenjem, ali su najnoviji kontrolni pregledi pokazali da se bolest proširila.

Za novčanu pomoć za liječenje Ivane Bjelogrlić otvoren je namjenski žiro račun u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo, broj 1541029988405703.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare