Otvaranje gondole „Javor-Partizan“

0

Otvaranje najvećeg projekta na Jahorini, kabinske gondole Javor-Partizan, zakazano za subotu, 30. novembar 2019. godine, najavljeno je iz Olimpijskog centra Jahorina. Radi se o instalaciji kompanije Leitner, kapaciteta 2.700 skijaša na sat i dužine 1.100 m.

Gondola ima ukupno 36 desetosjednih kabina od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene. Izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vjetru i magli tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. Spaja dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prethodnom periodu.

Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine 5 km, glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnežavanja i izgrađeni su vjetroustavi.

Osim što će značajno doprinjeti povećanju kvaliteta skijanja na Jahrorini, kabinska gondola Javor-Partizan će biti svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razlgledanje, te će na adekvatan način upotpuniti ponudu Olimpiskog centra Jahorina tokom cijele godine.

Vožnja novom kabinskom Gondolom će u subotu, 30. novembra, biti besplatna za sve goste Jahorine u terminu od 10 do 15 časova. Kao proslava povodom otvaranja ovog izuzetno značajnog projekta za Olimpijski centar Jahorina, uslijediće koncert Saše Matića sa početkom od 20:00 časova.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare