Završene obuke za rad na šivaćim mašinama i računarima

0
Završene obuke za rad na šivaćim mašinama i računarima

VLASENICA – Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Gordana Trampić danas je uručila sertifikate za 20 žena iz ove opštine koje su uspješno završile obuke za rad na šivaćim mašinama i računarima.

Obuka koja je trajala proteklih mjesec dana realizovana je u okviru projekta „Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju marginalizovanih grupa“ u vrijednosti 18.000 KM, koji je finansirao Unicef u saradnji sa opštinom Vlasenica.

Trampićeva je rekla novinarima da je cilj ovakvih i sličnih akcija snažnije uključivanje žena iz marginalizovanih socijalni grupa u javni život.

Predsjednik opštinske Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju Slaviša Pejanović rekao je novinarima da je obuku je pohađalo 20 korisnica projekta.

„Organizovaćemo sastanak sa privrednicima iz naše opštine da bismo razmotrili mogućnost da žene koje su prošle obuku angažujemo za potrebe ovdadašnjnih preduzeća radi pružanja usluge šivanja radnih uniformi, majica i slično“, naveo je Pejanović.

Na skupu je rečeno da je donator najavio i mogućnost nastavka obuke i po isteku roka za sprovođenje projekta za Vlaseničanke koje za to budu iskazale interesovanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare