Završena 6. ljetna škola „Akademija Andrić“

0

ANDRIĆGRAD – Evaluacijom programa škole i dodjelom sertifikata završena je 6. ljetnja škola „Akademija Andrić“, koju organizuje Odjeljenje za književnost Andrićevog instituta.
Ovogodišnju školu, čija je tema bila savremeni roman, pohađalo je oko 20 studenata filoloških nauka sa univerziteta u Republici Srpskoj i Republici Srbiji.

Predavači su bili eminentni profesori filoloških fakulteta, a studenti su imali priliku da se upoznaju o savremenom romanu kroz predavanja iz oblasti engleske, srpske, francuske, ruske i češke savremene književnosti.

Pored navedenih predavanja, studenti su bili u prilici da prate i bogat program 4. Sajma knjiga u Andrićgradu i da se neposredno upoznaju o aktuelnoj izdavačkoj djelatnosti na štandovima ovogodišnjih izlagača, prenosi portal „Iskra“.

Za polaznike ljetnje škole bio je organizovan stručni obilazak Andrićgrada i posjete Spomen-učionici Ive Andrića i Gradskoj galeriji Višegrad.

Studenti su iskazali zadovoljstvo i zahvalnost za učešće u ovogodišnjoj ljetnjoj školi, te uputili pohvale organizatorima i iskazali želju da i narednih godina budu polaznici ljetnje škole „Akademija Andrić“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare