Završen Sajam domaćih proizvoda

0

RUDO – Drugi Sajam domaćih proizvoda u Rudom, koji je okupio izlagače iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore, završen je danas dodjelom zahvalnica sponzorima.
Na sajmu su učestvovali izlagači iz Užica, Čajetine, Prijepolja, Nove Varoši, Pljevalja, Priboja, Višegrada, Rogatice, Foče, Sarajeva, Sokoca, Visokog, Bratunca, Trebinja, Mostara, Goražda i Rudog.

Član organizacionog odbora Svetlana Vuković rekla je Srni da sajam u Rudom postaje tradicionalna manifestacija koja okuplja mnogo izlagača iz različitih gradova.

„Mi smo prezadovoljni odzivom učesnika, a Sajam je imao niz pratećih programa u koje su uključeni stanovnici Rudog, te gosti iz regije i šire“, dodala je Vukovićeva.

Ona je istakao da je Rudo oživjelo za vrijeme trajanja Sajma i da je to jako lijepo vidjeti jer je mnogo ljudi došlo sa svih strana.

„Mi smo mala sredina koja pokušava da pokaže koliko smo dobronamjerni i to pokazujemo ovom manifestacijom, kao i prirodom, jer je to najljepše“, navela je Vukovićeva.

Prema njenim riječima, Rudo je sredina koja je ekološki zdrava, a svi proizvodi koji su izloženi su domaći.

„Omogućili smo našim gostima da se smjeste u naš hotel, koji je odmor za dušu i tijelo, a koji je prošle godine proglašen za hotel sa najljubaznijim osobljem“, rekla je Vukovićeva.

Ona je dodala da su degustatori imali priliku da probaju i kolače, džemove i sokove, koji su proizvedeni na prirodan način.

Zamjenik načelnika opštine Rudo Mitar Vidaković rekao je da je ovo uspješan Sajam koji je organizovala opština u saradnji sa Javnom ustanovom za turizam i sport.

„Mi smo nastojali da okupimo što više proizvođača koji su izložili svoje proizvode. Ovo je druženje, ali i mogućnost ekonomske saradnje jer smo mala opština i bitno je da ostvarujemo saradnju sa drugim gradovima“, rekao je Vidaković.

Na gradskom trgu u Rudom i u Domu kulture juče i danas više od 100 izlagača kupcima i posjetiocima Sajma predstavilo je bogatu ponudu proizvoda iz domaće radinosti, od hrane i pića, meda i ljekovitog bilja, do ručno izrađenih odjevnih predmeta, predmeta za domaćinstvo i unikatnih suvenira.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare