Zavod za forenziku dobio više od 1.000 knjiga

0
Zavod za forenziku dobio više od 1.000 knjiga

SOKOLAC – Biblioteci Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu 450 knjiga donirala je Srpska centralna biblioteka „Prosvjeta“ iz Foče, a 34 knjige Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ iz Višegrada.

Portparol Zavoda Suzana Soldar rekla je Srni da je na više adresa uputila zahtjeve za pomoć u obogaćivanju knjižnog fonda ove biblioteke i da očekuje još sličnih akcija, te napomenula da bi bilo dobro da se pozivu odazovu i neke izdavačke kuće, redakcije časopisa i dnevnih listova.

Ona je istakla da je sa bibliotekama „Prosvjeta“ i „Ivo Andrić“ dogovoren nastavak saradnje.

Soldarova je podsjetila da je sredinom februara i Narodna biblioteka „Branko Čučak“ sa Han Pijeska poklonila 78 knjiga Zavodu za forenziku.

„U protekla dva mjeseca dobili smo ukupno više od 560 knjiga, što sa ranijim donacijama čini 1.035 knjiga i 13 časopisa, koji će značiti puno za pacijente i doprinijeti kvalitetnijoj radno-okupacionoj terapiji“, navela je Soldarova.

U Zavodu za forenziku na Sokocu biblioteka je otvorena 31. januara, a početni knjižni fond od 800 knjiga donirali su Matična biblioteka Istočno Sarajevo, 600 knjiga, Narodna biblioteka Sokolac 140 i Izdavačka kuća „Bajbuk“ Sarajevo 60 knjiga.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments