Zatrpana starica u Cerskoj

0

VLASENICA – Klizište koje se pokrenulo rano jutros u području Cerske, u opštini Vlasenica, gotovo u potpunosti zatrpalo je lokalnu džamiju u selu Čelebići, te dvije kuće u neposrednoj blizini, a u jednoj od kuća ostala je jedna starica o čijoj sudbini još nema pouzdanih informacija.


Odbornik u Skupštini opštine Vlasenica Sakib Zubović je novinaru Srne izjavio da do starice pokušava da dođe grupa odvažnijih mještana, a tlo se još pokreće i predstavlja stalnu opasnost.

„Ogromne količine kamena, blata i zemlje sručile su se na džamiju i pripadajuće objekte u blizini. Samo je minaret ostao uspravan, a zatrpano je sve okolo, uključujući i dvije kuće u kojima je ostala jedna starica. Ostali prostor je evakuisan, uključujući, ljude, dio imovine i stoku koju su imali“, rekao je Zubović.

On objašnjava da je nakon aktiviranja klizišta u kućama bila još jedna starica, koja je požrtvovanošću mještana evakuisana i smještena na sigurno, objašnjava Zubović.

„Niko ne zna da li je starica koja je zatočena živa, jer ona je zatrpana već nekoliko sati. Uglavnom, tamo još uvijek nije moguć prilaz, a kuće se uopšt ne vide ispod blata i ostalog materijala“, rekao je Zubović.

Zbog nanosa u prekidu su i komunikacije prema Cerskoj, pa je otežano i pružanje pomoći ugroženima u tom području.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare