Zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji trga, pozorišta i dvorane

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je tokom posjete lokacijama u Istočnom Sarajevu, na kojima je u toku intenzivna izgradnja Trga Srbija, pozorišta i sportske dvorane, izrazio zadovoljstvo ostvarenim efektima realizacije ovih kapitalnih projekata.

„Koordinacija, saradnja i podrška vlasti Republike Srpske ovdje nije nedostajala i drago mi je što mogu da uporedim neko vrijeme od prije desetak godina u kojem su sve ovo bili otvoreni problemi – od Bolnice `Srbija`, koja je stavljena u funkciju, pa do puta prema Jahorini i mnogo toga drugog na planu komunalne infrastrukture, što je ovdje učinjeno“, rekao je Dodik novinarima.

On je izrazio uvjerenje da se izgradnja ovih kapitalnih objekata završava kvalitetno i na vrijeme, ističući da je ovdje i snažna inicijativa i zainteresovanost za izgradnju stambenih zgrada i da je ova opština veliko gradilište i mjesto koje ima perspektivu.

„I ovaj put želim da opštinskim vlastima, sa načelnikom LJubišom Ćosićem na čelu, čestitam i potvrdim svoju, kao i podršku institucija Republike Srpske u budućem radu“, poručio je srpski član Predsjedništva BiH koji je sa Ćosićem obišao gradilišta.

Dodik je naglasio da ne treba zaboraviti ni na realizaciju projekata poput izgradnje sjedišta Republike Srpske u Istočnom Sarajevu i dodao da će uskoro krenuti i izgradnja studentskog centra.

„Drago mi je što na ovaj način zatvaramo usta onima koji pokušavaju da naprave podjelu u Republici Srpskoj po sistemu istok-zapad ili nešto slično, sjever-jug. To ne postoji, postoji samo to da li negdje imamo agilnu ekipu lokalnih ljudi koji mogu da se okupe i koji znaju šta hoće, a mi smo tu da to podržimo“, zaključio je Dodik.

Zahvaljujući za ovu posjetu, načelnik opštine Ćosić je podsjetio da je, u vrijeme kada su vođeni dogovori za podršku ovim projektima, Dodik bio predsjednik Republike Srpske i dodao da je on najzaslužniji za sve ove projekte koji su u fazi završetka.

„Pozorište u Istočnom Novom Sarajevu nije opštinska, nego gradska i regionalna priča u Republici Srpskoj, a tu su i trg na 11.000 metara kvadratnih i sportska dvorana kapaciteta 2.100 mjesta, podobna za takmičenja u ABA i EHF ligi u rukometu“, rekao je Ćosić.

On je istakao da se na ovim projektima, koji su započeti prošle godine, danas završavaju grubi građevinski radovi, tako da bi dvorana trebalo da bude pokrivena i zatvorena do kraja godine, a da će Trg Srbija biti izgrađen do polovine sljedeće godine i da će biti ukras ovog grada.

Prema njegovim riječima, trg, pozorište, dvorana, kao i ranije izgrađeni park „Gavrilo Princip“ i obdanište „Patrijarh Pavle“, biće nevjerovatna i jedinstvena cjelina koja će biti ponos Istočnog Sarajeva i cijele Republike Srpske.

Ćosić je zahvalio Dodiku za posjetu, ali isto tako i ukupnu pomoć, uključujući i podršku Vlade Republike Srpske po dva miliona KM za sportsku dvoranu i pozorište, a zahvalnost je uputio i Vladi Srbije za pomoć u izgradnji trga.

On je najavio i izgradnju novog obdaništa u ovoj lokalnoj zajednici koja zajedno sa Banjalukom bilježi jedini pozitivan prirodni priraštaj u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare