Za subvencije za prevoz učenike 150.000 KM

0
Grad Zvornik
Grad Zvornik

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornika u ovoj budžetskoj godini izdvojila je 150.000 KM na ime subvencije za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola.

Pravo na subvenciju za septembar može se ostvariti na osnovu izjave roditelja o socijalnom statusu i broju djece koja pohađaju školu, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Za ostvarivanje ovog prava u oktobru roditelji treba da dostave dokumenate o socijalnom statusu porodice, potvrde o upisu i druge dokumente.

Prava na određen procenat subvencije prevoza utvrđena su odlukom gradonačelnika.

Riječ je o subvenciji prevoza srednjoškolaca zato što prema važećim propisima oni ne podliježu subvencionisanju koje finansira resorno ministarstvo.

Iz gradskog budžeta biće subvencionisan i prevoz za osnovce koji putuju do četiri kilometra, jer nisu obuhvaćeni subvencijom resornog ministarstva.

Gradska uprava Zvornik učestvovaće u plaćanju mjesečnih karata u procentu od 20 do 100 odsto, a osim postojećih kategorija, biće subvencionisan prevoz do škole za učenike prvog razreda srednje škole koji su bili vukovci u osnovnoj školi i za srednjoškolce sa prosjekom ocjene 5,00 u prethodnom razredu.

Pravo na subvenciju prevoza u prošloj godini koristilo je oko 650 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare