Za povezivanje radnog staža 10 miliona KM

0

VIŠEGRAD – Vlada Republike Srpske u prošloj godini uložila je 20 miliona KM za radnike u Srpskoj kojima poslije stečaja u preduzećima nije povezan radni staž ili je firma likvidirana, a ove godine za te namjene planirano je 10 miliona KM – rekao je juče u Višegradu ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić. Nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Višegrad, ministar Đokić je rekao da će dio tih sredstava biti potrošen i za neka preduzeća na području ove opštine te da niko od radnika, kojima poslije stečaja u preduzećima nije povezan radni staž ili je firma likvidirana, neće ostati socijalno nezbrinut.

Đokić je dodao i da se opština Višegrad, procentualno prema broju stanovnika, nalazi u samom vrhu rješavanja stambenih pitanja boračkih kategorija, jer su Vlada Republike Srpske i lokalna zajednica uložila značajna sredstva za ovu namjenu.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović istakao je da je preostalo rješavanje stambenog zbrinjavanja za još dvadesetak porodica boračkih kategorija.

Na sastanku, kome je prisustvovao i predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Dražen Perendija, naglašena je i važnost završetka projekta Andrićgrada.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić je tokom današnjeg boravka u Višegradu posjetio i Fabriku kotrljajućih ležajeva i kardana u Kustur Polju kod Višegrada.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare