Za mjesec dana 30 saobraćajnih nezgoda

0

ISTOČNO SARAJEVO – U prethodnih mjesec dana samo na relaciji Istočno Sarajevo – Pale – Sokolac dogodilo se 30 saobraćajnih nezgoda, od kojih je u tri bilo poginulih, saopštio je Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Pri tome je bilo dvije saobraćajne nezgode sa teško povrijeđenim, pet sa lakše povrijeđenim i 20 sa manjom materijalnom štetom, navodi se u saopštenju i apeluje na vozače da voze oprezno, poštuju saobraćajna pravila i pridržavaju se ograničenja brzine, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Na području koje pokriva CJB Istočno Sarajevo trenutno se provodi kampanja „Vozi oprezno – ljetuj bezbrižno“, u okviru koje su policijski službenici za bezbjednost saobraćaja u nadležnosti Centra danas pojačano kontrolisali saobraćaj i vozačima dijelili promotivni materijal, mini pakete prve pomoći.

U saopštenju se ističe da će u narednom periodu fokus kampanje biti na područjima u blizini graničnih prelaza kao i na putevima kojima građani najčešće putuju prema moru.

Kampanja „Vozi oprezno – ljetuj bezbrižno“, koju organizuje MUP Republike Srpske od 1. jula do 31. avgusta, posvećena je bezbjednosti saobraćaja u sezoni godišnjih odmora, a njen cilj je da se vozačima ukaže na obavezu poštivanja saobraćajnih pravila i propisa kao i pridržavanja zakonskih ograničenja brzine kretanja vozila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments