Za LED rasvjetu 36.000 KM

0

HAN PIJESAK – Opština Han Pijesak izdvojiće 36.000 KM za postavljanje LED rasvjete u sporednim ulicama, gdje će biti zamijenjeno 198 svjetiljki, rekla je danas Srni samostalni stručni saradnik za urbanizam i građevinarstvo u ovoj opštini Ranka Alempić.

Alempićeva je navela da će radove izvesti preduzeće iz Banjaluke, te napomenula da je u prošloj godini LED rasvjeta postavljena u glavnim ulicama.

Ona je rekla da je planirana rekonstrukcija i asfaltiranje četiri ulice kao i dio puta za selo Podžeplje kod Han Pijeska, ukupne dužine 444 metra.

„Vrijednost ugovora je 69.000 KM, a radove će izvesti preduzeće `Romanijaputevi`“, dodala je ona.

Među planiranim projektima, Alempićeva je navela i dvije spomen-ploče od mesinga koje treba da budu dodate na spomen-obilježju poginulim borcima iz proteklog odbrambeno-otadžbinskoga rata sa područja ove opšine na, na kojima će biti ispisana imena boraca.

„Planirana je i rehabilitacija kamenog zida na spomen-obilježju u vrijednosti 37.000 KM. Radove će izvesti firma `Graleks` sa Pala“, dodala je ona.

Prema njenim riječima, urađeni su idejni projekti sanacije i rekonstrukcije vodovodnog sistema opštine, što radi firma „Konsalting“ iz Banjaluke u vrijednosti 28.540 KM.

„Drugi idejni projekat – rekonstrukcija sistema odvodnje otpadnih voda urbanog dijela ove opštine povjerena je firmi `Urbis` iz Banjaluke. Vrijednost projekta je 13.700 KM. Sve ovo finansira opština“, dodala je ona.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare