Za dječije igralište „Lane“ 8.000 KM

0

Crveni krst Republike Srpske je, u okviru programa „Upozoravanje na opasnost od mina“, u paljanskoj Mjesnoj zajednici Stanica Pale izgradio dječije igralište za koje je Međunarodni komitet Crvenog krsta obezbjedio 8.000 KM.

Koordinator ovog programa republičkog Crvenog krsta Snježana Kovač rekla je Srni da su mještani Stanice Pale dali simbolično ime dječijem igralištu „Lane“, a da je aktivnosti na izgradnji igrališta proveo Crveni krst Srpske u saradnji sa lokalnom zajednicom.

„Igralište je dato na upotrebu lokalnoj zajednici, a služiće za igru djece bez rizika od opasnosti od mina“, istakla je Kovačeva.

Ona je navela da je u okviru ovog projekta, Crveni krst Republike Srpske na području ugrožene zajednice Dovlići – Stanica Pale proveo i edukaciju stanovništva s ciljem podizanja svijesti stanovništva o opasnosti od mina.

Kovačeva je naglasila da je Crveni krst Republike Srpske danas i za sportsko igralište, koje se nalazi pored dječijeg igrališta, donirao sportske rekvizite pod motom „U zdravom tijelu, zdrav duh“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare