Za 11. mart zakazana peta redovna sjednica Skupštine opštine Višegrad

0

VIŠEGRAD – Peta redovna sjednica Skupštine opštine Višegrad biće održana u ponedjeljak, 11. marta, odlučeno je na sastanku Kolegijuma opštinskog parlamenta.

Početak skupštinskog zasjedanja, koje će biti održano u maloj sali Doma kulture, zakazan je u 10 časova. Kolegijum je jednoglasno odlučio da se u dnevni red pete redovne sjednice Skupštine opštine uvrsti 12 tačaka.

Na početku sjednice odbornici će razmatrati Informaciju o geološkim istraživanjima nalazišta niklonosnih ruda na području Vardišta u opštini Višegrad, a zatim će se na dnevnom redu naći Prijedlog Odluke o izmjenama Statuta opštine Višegrad. U nastavku skupštinskog zasjedanja, nakon prethodne rasprave, odbornici će se izjasniti o utvrđivanju poreske stope za obračun poreza na nepokretnosti za 2013. godinu.

U okviru četvrte tačke dnevnog reda biće razmatrani Programi rada i ovogodišnji finansijski planovi javnih ustanova čiji je osnivač opština Višegrad, nakon čega će oni biti ponuđeni na usvajanje.

Dnevnim redom je planirano razmatranje i usvajanje Programa rada i finansijskih planova za 2013. godinu Rehabilitacionog centra „Vilina Vlas“, Doma zdravlja, Apoteke, Centra za socijalni rad, opštinske Turističke organizacije, Dječijeg obdaništa „Neven“, Doma kulture, Gradske galerije, Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ i Javne sportske ustanove „Drina“.

U nastavku sjednice odbornici će razmatrati Informaciju o radu Republičkg javnog pravobranilaštva sa sjedništem u Foči, a zatim će se na dnevnom redu naći Informacija u utrošku i realizaciji doniranih sredstava za obnovu i rekonstrukciju u 2012. godini.

Za peto redovno skupštisnko zasjedanje predviđene su i tri tačke dnevnog reda posvećene reorganizaciji Teritorijalne vatrogasne jedinice u Višegradu, u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti od požara.

Na kraju sjednice odbornici će razmatrati Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o taksi prevozu na području opštine Višegrad i Izvještaj o prošlogodišnjem monitoringu Akcionog plana socijalnog uključivanja u sistem socijalne zaštite u oblasti vodosnabdijevanja“.

Današnjim sastankom Kolegijuma opštinskog parlamenta predsjedavao je predsjednik Skupštine opštine Suljo Fejzić. Pored predsjednika Fejzića, zamjenika načelnika opštine Milana Nikolića i sekretara Skupštine opštine Snežane Nešković, Kolegijumu su prisustvovali i predstavnici političkih stranaka i odbornici, Ljubiša Škipina, Branislav Topalović, Milan Komad i Mišo Savić.

I ovo, kao i prethodna skupštinska zasjedanja, direktno će prenositi Radio Višegrad.

(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare