Vuković: Nema oboljelih, moramo biti spremni za svaki scenario

2

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je da u ovom gradu trenutno nema oboljelih od virusa korona, ali da je potrebno preduzeti odgovarajuće mjere u slučaju da do toga dođe, te obezbijediti lokaciju i prostor u koji bi bila smještena lica za koja se ustanovi da su pozitivna na ovaj virus.

„Moramo biti spremni da na području grada Istočno Sarajevo pripremimo odgovarajući prostor za karantin u koji bi bila smještena lica za koja se, eventualno, utvrdi da su pozitivna na virus korona. Moramo biti spremni za svaki scenario koji nas očekuje, pa i za eskalaciju situacije“, rekao je Vuković.

On je ukazao da na području grada ima mnogo objekata javne upotrebe koji su trenutno slobodni i u koje bi, po potrebi, mogla da budu smještena oboljela lica, te da je razgovarano o mogućnostima da karantin bude obezbijeđen u studentskim domovima ili u sportskim dvoranama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vuković je naglasio da Istočno Sarajevo može odgovoriti zadatku u slučaju moguće eskalacije situacije i pojave virusa korona na ovom području.

„O tome sam razgovarao i sa direktorom Bolnice „Srbija“ Nebojšom Šešlijom i saglasili smo se da moramo znati šta treba raditi ukoliko do takvih okolnosti dođe“, rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, složenost organizacije grada Istočno Sarajevo ne bi trebalo da predstavlja problem, već naprotiv, to može biti određena prednost u smislu bolje organizacije određenih aktivnosti, obezbjeđivanja finansijskih sredstava i svega ostalog o čemu treba razmišljati u ovakvoj situaciji.

Vuković je najavio da će uskoro biti pripremljen protokol o načinu ponašanja i aktivnostima koje će biti preduzete u slučaju da se na području grada pojavi određen broj oboljelih.

„U narednih dan – dva razgovaraću sa direktorima studentskih centara i sportskih dvorana, a zatim i načelnicima opština kako bismo uskladili mjere i aktivnosti, te napravili zajednički protokol za slučaj da ova situacija eskalira“, zaključio je Vuković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Samo požurite, nemojte čekati da do toga dođe. Ovakvi se protokoli donose u toku 24 sata, nema dva tri dana.
Izađite sa informacijama koliko ima respiratora u bolnici, koliko lijekova koji se koriste u liječenju ovog oboljenja. Gradonačelniče više tačnih i preciznih podataka kada ih već krije direktor bolnice, koji uzgred rečeno ne pokazuje nikakvu organizacionu sposobnost niti znanje da rukovodi bolnicom. Uklonite politiku dovedite čovjeka koji ima organizacione sposobnosti koji je prvo ljekar naše bolnice a potom i dobar rukovodilac.

Zna se ko postavlja direktore bolnica i sve druge direktore u RS-u.
Oni treba da su podobni, a ne sposobni!