Poseban podračun za nabavku medicinske opreme i pomoć socijalno ugroženim licima

2

Opština Pale otvoriće poseban podračun za prikupljanje sredstava namijenjenih za nabavku medicinske opreme i pomoć socijalno ugroženima i licima koja su došla u težak materijalni položaj usljed posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, potvrdio je načelnik ove opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Boško Jugović.

Jugović je objasnio da će ovaj podračun predstavljati svojevrstan fond u koji će biti uplaćena određena sredstva iz opštinskog budžeta, te sve donacije javnih preduzeća i ovdašnjih privrednika, ali i građana koji budu imali mogućnost i želju da ličnim prilozima podrže ovu akciju.

„Pozivam Udruženje privrednika sa područja opštine Pale, sve građane koji su u mogućnosti, našu dijasporu i sve one koji to žele da odvoje dio sopstvenih sredstava u humanitarne svrhe i da zajednički podržimo ovu akciju koja ima za cilj da pomogne našim sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe“, rekao je Jugović.

On je naglasio da je želja da se obezbijede i sredstva za nabavku nedostajuće medicinske opreme koja bi olakšala posao cjelokupnom kadru Doma zdravlja, čija uprava i svi uposlenici ovih dana bespoštedno provode sve aktivnosti kojima se štiti javno zdravlje na području opštine Pale.

„Trenutno živimo u okolnostima kada je potrebno pokazati odgovornost i učiniti sve kako bismo sa što manje posljedica prošli kroz ovu složenu situaciju“, poručio je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ово је давно требало организовати, по угледу на Крајину, Семберију, Херцеговину.
Само на овим просторима нема акција куповине респиратора за болницу , ваљда се уздамо у Бога!
Бог давно рече чувајте се и помажите и ја ћу Вама помоћи!
Гдје су привредници са Пала, гдје су бренташи што посјекоше легално а више нелегално шуме свих нас, ево прилике да искупе гријехе, гдје је ОЦ Јахорина, гдје је епархија?

Gdje su razni predsjednici, zamjenici i ostala bratija RS-a…,neka doniraju koje milionče što su uzeli od ovog jadnog naroda.
Narodu dosta, a oni neće ni osjetiti!