Vuković i Lučić uručiće Šipovcu engleski prevod „Dnevnik ratnog hirurga“

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić danas će uručiti generalnom direktoru Novinske agencije Republike Srpske – SRNA Radmilu Šipovcu engleski prevod knjige „Dnevnik ratnog hirurga“, doktora Miodraga Lazića, čije je štampanje obezbijedila Gradska uprava.

Knjiga „Dnevnik ratnog hirurga“, koju je posthumno objavila SRNA, prevedena je na engleski jezik, a troškove prevoda finansirala je Gradska uprava Istočnog Sarajeva, u skladu sa ranijim dogovorom sa predstavnicima Gradske uprave Niša.

Vuković je rekao ranije da je sa Gradskom upravom Niša dogovoreno da knjiga „Dnevnik ratnog hirurga“ bude prevedena na ruski i engleski jezik, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Dogovorili smo da sa Novinskom agencijom Republike Srpske – SRNA i porodicom obezbijedimo još kvalitetnije izdanje novoobjavljene knjige“, najavio je tada Vuković, poslije razgovora sa rukovodstvom grada Niša.

Sastanku, na kojem će Šipovcu biti uručena engleska verzija knjige „Dnevnik ratnog hirurga“, prisustvovaće direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac i akademik Mirko Šošić.

Sastanak će biti održan u 13.00 časova u prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Gradska uprava Istočnog Sarajeva obezbijedila je prevod na engleski jezik još jednog značajnog djela, knjige „Jeni Ligtenberg-Ratni dnevnik Pale 1993-1995“, koju je priredio akademik Mirko Šošić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare