Ekipa „Obilić“ pobjednik turnira u uličnom basketu

0

Mješovita ekipa „Obilić“ pobjednik je 17. međunarodnog turnira u uličnom basketu koji je održan na Palama.

Ovaj turnir je na rang-listi Međunarodne košarkaške federacije /FIBA/, a pobjednici će imati pravo učešća na Čelendžeru, čiju lokaciju će FIBA naknadno saopštiti.

Pobjednička ekipa osvojila je 1.000 evra, drugoplasiranoj ekipi „Pass“ iz Bijeljine pripala je nagrada od 300 evra, a u konkurenciji juniora i kadeta, pobjednici su osvojili medalje, pehare i vrijedne robne nagrade.

Član ekipe „Obilić“ i profesionalni košarkaš Milijan Bocka iz Srbije kaže da je organizacija bila na vrhunskom nivou, da je njegova ekipa igrala timski, što je pokazala pobjedom.

Jedan od organizatora turnira „Stritbol Pale 2020“ Marko Lazarević zahvalio je posjetiocima, kao i sponzorima – opštini Pale, gradu Istočno Sarajevu i privatnim privrednim subjektima koji su podržali organizovanje ovogodišnjeg takmičenja.

„Turnir je završen sinoć pobjednom mješovite ekipe `Obilić`. Iako je turnir organizovan u mnogo izmijenjenim i skromnijim okolnostima usljed pandemije virusa korona, potrudili smo se da sve prođe u najboljem redu“, izjavio je Lazarević novinarima.

 

Lazarević je naveo da je od ove godine novina dodjela nagrade za fer-plej na terenu i nosi ime Aleksandar Tomić, u čast prerano preminulog paljanskog basketaša.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uručio je pobjednicima nagradu, istakavši da su organizatori uložili veliki napor da se održi 17. turnir uprkos epidemiji virusa korona i da su ispoštovane sve preporučene epidemiološke mjere.

 

On dodaje da je turnir u uličnom basketu najljepši sportski događaj, te da će opština Pale nastaviti da ga podržava.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković ističe da je turnir jedan od najvažnijih sportskih događaja na području opštine Pale, da je dobra organizacija ove godine, u skladu sa mjerama zaštite od virusa korona i u nešto skromnijem formatu kada je u pitanju broj ekipa.

„Bitno je da se održava kontinuitet, a takmičenje je pod pokroviteljstvom Fibe i to daje poseban značaj“, rekao je Vuković.

Generalni pokrovitelj turnira je opština Pale, a takmičenje se održavalo na sportskim terenima na Koranu.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Streetball Pale Facebook)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare