Vratila se Čajnička spasilačka grupa

0

ČAJNIČE – Prema odluci štaba za vanredne situacije i dogovoru načelnika opštine Čajniče sa nadležnim u opštini Bijeljini formirana je mješovita ekipa od pripadnika vatrogasne jedinice i civilne zaštite opštine Čajniče koja je 20. maja 2014. godine krenula u akcije pružanja pomoći ugroženom stanovništvu Bijeljine.

Po dolasku u Štab civilne zaštite Bijeljina grupa vatrogasaca je isti dan raspoređena u ulicu Jurija Gagarina da priteknu u pomoć, a takođe su u toku njihovog boravka narednih pet dana raspoređeni i na druge ugrožene terene.

Petočlana ekipa čajničkih vatrogasaca sa pumpom za isušivanje vode i svom pratećom opremom koja je učestvovala u spašavanju stanovništva i ispumpavanju vode iz poplavljenih kuća vratila se 25. maja 2014. godine.

Kada smo stigli na ugrožena mjesta zatekli smo stanje raspada i užasa, kuće poplavljene, imovina uništena ali mi smo u skladu sa svojim mogućnostima uspijeli da u velikoj mjeri pomognemo i priteknemo u pomoć rekao je Momir Tošić komandir vatrogasne jedinice Čajniče. On je takođe dodao da su za svaku potrebnu pomoć i u narednom periodu na raspolaganju.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare