Власеница у сарадњи са Владом Српске улаже у инфраструктуру

0

ВЛАСЕНИЦА – У општини Власеница у току је асфалтирање дионице магистралног пута од Улице жртава Рогосије према општини Хан Пијесак, које ће бити завршено до почетка зимске сезоне и отварања Ски-центра „Игришта“.

Начелник Власеница Мирослав Краљевић рекао је новинарима да се пут реконструише послије 20 година и да је ово жила куцавица за становнике Власенице и све оне који га користе.

„`Зворник путеви` на основу уговора са Владом Републике Српске реконструишу ову дионицу магистралног пута, што је започето прије три године из правца Зворника“, рекао је Краљевић.

Он је подсјетио да је прошле године урађен дио пута од Хан Пијеска до Хан Погледа.

Краљевић је напоменуо да ће у склопу пројекта бити урађени проширење пута, као и пјешачка стаза која ће бити освијетљена до излаза према Хан Пијеску, што ће створити другу слику Власенице.

Он је рекао да је ово простор гд‌је се одржава традиционална брдска ауто-трка која због оштећења пута није извођена у протекле двије године, те најавио покретање манифестације у августу.

„Влада Српске препознаје и рјешава овакве проблеме, а акценат је, као што говоре премијер Радован Вишковић и предсједник Милорад Додик, на брзом путу Београд – Источно Сарајево и Бијељина – Источно Сарајево који пролази на око 500 метара од нас, што ће Власеницу ставити на ту стазу и дати јој предност за многе инвестиције“, навео је Краљевић.

Миленко Млађеновић из „Зворник путева“ рекао је новинарима да су на основу уговора са дирекцијом путева Републике започети радови на реконструкцији пута од Власенице до Хан Пијеска.

„Кренули смо од Власенице, радићемо измјену ригола, старих ивичњака оштећених током зиме, замјену ивичњака, ископ канала. Укупна дужина је 20 километара“, навео је Млађеновић.

У Власеници ће до краја године бити реализовано још неколико пројеката, између осталог асфалтирање Улице Степе Степановића, изградња д‌јечијег игралишта поред основне школе.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare