Власеница очекује кошаркашки спектакл

0

Најбољи баскеташи из цијелог региона стигли су у Власеницу гдје ће, у наредна два дана, бити одигран 3×3 турнир у уличној кошарци.

„Први пут наш турнир је у склопу Макс бет лиге БиХ, која је под окриљем Кошаркашког савеза БиХ, и побједник лиге ће на такмичењима представљати репрезентацију. Из године у годину наш турнир расте и ове године ће по квалитету, екипама, наградама, по свему ономе што чини један турнир, бити изнад претходних“, прича Далибор Видовић из Организационог одбора турнира.

Атрактивна игра и мајсторије на терену су загарантоване, јер на четврти 3×3 стритбол турнир Власеница 2024, који ће бити одржан 22. и 23. јуна, долазе нека од највећих имена овог спорта.

Пред власеничком публиком ће се, поред босанскохерцеговачких, за титулу најбоље сениорске екипе, борити баскеташи из Црне Горе и Србије.

„За титулу најбоље и награду од 4000 КМ, бориће се 13 врхунских екипа, а између осталих и прошлогодишњи побједник, Титоград, као и тимови који су у овој години блистали на бројним турнирима у региону. Другопласирана екипа ће бити награђена са 1000 КМ, док је награда за треће мјесто 500 КМ. Наравно, неизоставно је и такмичење у закуцавању и у шутирању тројки. Очекујемо да ће овогодишњи турнир надмашити претходна три која су, по мишљењу кошаркашких зналаца, била веома квалитетна и интересантна“, каже Давор Голијан, још један од покретача и организатора турнира.

Док је први дан турнира резервисан за надметање сениорских екипа, другог дана снаге
ће одмјерити јуниори и млађи.

„Kолико нам је драго што ће на нашем терену играти најеминентнија имена из овог олимпијског спорта, толико смо срећни што ће и млађи кошаркаши моћи показати своје вјештине, а одлучили смо да им посветимо други дан турнира како бисмо развијали њихову љубав према овом спорту“, кажу организатори.

Први турнир у уличној кошарци у Власеници је, на иницијативу три велика заљубљеника у кошарку: Далибора Видовића, Давора Голијана и Алексе Kраљевића, организован у јулу 2021. године, који су град подно Виселца ставили на мапу најважнијих кошаркашких такмичења у региону. Генерални покровитељ четвртог турнира су Општина Власеница и Електропривреда Републике Српске.

(www.palelive.com / Татјана Голијанин)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare