Vlajki: Čučak je uzvisio kulturu područja na kojem je živio

0

HAN PIJESAK – Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki rekao je danas na četvrtim Čučkovim književnim susretima u Han Pijesku da su književne zasluge Branka Čučka neizmjerne, jer je uzvisio kulturu područja na kojem je živio.
Vlajki je istakao da je Branko Čučak okarakterisan kao jedan od naboljih pjesnika sa prostora biše Jugoslavije, te da je izuzetno dirnut što su Han Pijesak i Narodna biblioteka „Branko Čučak“ našli snage, smjelosti i upornosti da počnu sa objavljivanjem kompletnih književnih djela pjesnika koji je zadužio bivše jugoslovensko područje.

Prema njegovim riječima, objavljivanje kompletnih Čučkovih književnih djela je dobitak za cijelu zajednicu eks Jugoslavije. Potpredsjednik Republike Srpske rekao je da će uraditi sve da izlaženje Čučkovih djela bude redovno.

U nastavku Čučkovih književnih susreta večeras će u 18.00 časova biti prikazani dokumentrani filmovi „Bosna zemlja mržnje“, za koji je scenario i režiju radio Branko Brđanin Bajović i „Bukvar Bukvica“ u režiji Milenka Jovanovića, kao i igrani film „Anikina vremema“ u režiji Vladimira Pogačića.

Pokrovitelj Čučkovih književnih susreta su Ministartsvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Han Pijesak, a ove godine traju od 16. do 18. marta.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare