Vlada uplatila 2,5 miliona KM za izgradnju infrastrukture za EJOF

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je danas da je Vlada Srpske uplatila 2,5 miliona KM za izgradnju infrastrukture za Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF/ koji će naredne godine biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Davidovićeva je navela da je novac, koji je uplaćen prije desetak dana, namijenjen za izgradnju terena na Dvorištima na Jahorini, gdje će biti održana takmičenja u bijatlonu, kao i za postavljanje dvije ledene plohe, u Istočnom Novom Sarajevu i na Palama, na kojima će biti organizovano brzo klizanje, umjetničko klizanje i karling.

“Sredstva su uplaćena na račun Olimpijskog centra `Jahorina`, čiji će izvođači to brže uraditi jer već imaju iskustva”, rekla je Davidovićeva novinarima u Istočnom Sarajevu.

Ona je naglasila da će za vrijeme EJOF-a sve sportske discipline biti održane u Republici Srpskoj, kao što je i planirano.

“Svake godine Vlada Republike Srpske izdvoji određena sredstva za Olimpijski centar `Jahorina` za obnavljanje i uređenje skijaških staza”, dodala je Davidovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments