Višegrad posjetila zamjenica njemačkog ambasadora u BiH Kristina Markert

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković danas se sastao sa zemjenicom njemačkog ambasadora u BiH Kristinom Markert, sa kojom je u svom kabinetu razgovarao o aktuelnim temama u našoj opštini.

Markertova je , prvenstveno, bila zainteresovana za informacije o ekonomsko-socijalnoj situaciji u Višegradu, mogućnostima razvoja turizma u našem gradu, stanju u kome žive povratnici Bošnjaci i stavu opštinskih vlasti prema najavljenoj izgradnji hidroelektrana u Foči.

Gošću iz Njemačke , koja već dvije i po godine radi u Odjelu za politiku njemačke ambasade u Sarajevu, načelnik Mišković je detaljno informisao o svim pomenutim temama.

Ona je izrazila zadovoljstvo dobijenim odgovorima i pozvala načelnika Miškovića da posjeti njemačku ambasadu u Sarajevu. Pošto je na sastanku bilo riječi i o mogućim ulaganjima njemačkog kapitala u Višegrad , Merkertova je obećala da će upoznati potencijalne njemačke investitore sa svim informacijama koje je dobila od načelnika Miškovića.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik načelnika opštine Milan Nikolić.

Nakon oficijelnog razgovora sa načelnikom opštine Višegrad zamjenica njemačkog ambasadora u BiH Kristina Merkert obišla je manastir u Dobrunu i druge turističke znamenistosti Viešgrada.

(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare