Večeras predstave „Najposle kraj“, i “ Ne igraj na Engleze“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na 17. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu večeras će biti izvedene predstave „Najposle kraj“, u izvođenju Aleksandra Kopanje i „Ne igraj na Engleze“ Grad-teatra Gradiška.
Predstava „Najposle kraj“, koju je režirao Blagoje Micevski, urađena je prema tekstu Pitera Turinija, a „Ne igraj na Engleze“ prema tekstu Vladimira Đurđevića.

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo publika je sinoć uživala u monodrami „10:1“, po tekstu i u režija Tatjane Kecman, koja i igra u ovoj predstavi. Sinoć je izvedena i predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske „Krivica“ u režiji Nikole Pejakovića, u kojoj su nastupili Nikolina Jelisavac i LJubiša Savanović.

Tokom trajanja Festivala, posjetioci su mogli vidjeti i predstave „Kabares Kabarei“ po tekstu, u režiji Zijaha Sokolovića, koji u toj predstavi i glumi, „Reče mi jedan čo’ek ćeraćemo se još kad budem bio mlađi“ koju režira i u kojoj glumi Petar Božović i predstavu „Kraljica Smeha“ Scene „Maska“ iz Šapca.

Ustanova kulture „Vuk Karadžić“ iz Beograda sutra će izvesti predstavu „Bunar“, u režiji Egona Savina, u kojoj igraju Radmila Živković, Jovo Maksić, Nebojša Kundačina i Marijana Ranđelović.

Na 17. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame 2012, koji se zatvara sutra, biće dodijeljene nagrade za najbolju kamernu predstavu i najbolju monodramu, a biće proglašeni i najbolji glumac i glumica festivala.

Članovi žirija su Milanka Babić, Jovanka Stojčinović-Nikolić i Luka Kecman.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, grad Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare