Vasiljević: Odziv građana dobar, ali može i treba još bolje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Imunizacija protiv virusa korona nastavljena je u Istočnom Sarajevu, a građani treba da slušaju stručne ljude iz oblasti medicine i blagovremeno se prijave za vakcinaciju, rekao je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Danko Vasiljević.

Vasiljević je naveo da su u Istočnom Sarajevu danas drugu dozu „sputnjika ve“ primila 433 građanina.

Revakcinisani oni koji su prvu dozu ove vakcine primili maju, a Vasiljević je dodao da će građani blagovremeno biti obaviješteni o nastavku revakcinacije „sputnjikom“.

On je napomenuo da je danas dato i 50 prvih doza vakcine „sputnjik ve“ i 140 druge doze vakcina „sinofarm“.

Za sutra je od 8.00 do 18.00 časova najavio vakcinisanje građana „sinofarm“ vakcinom, bez zakazivanja, a na raspolaganju je oko 550 vakcina prve doze.

Prema njegovim riječima, za vikend neće biti organizovane imunizacije građana, a ovaj proces će biti nastavljen u ponedjeljak, 2. avgusta.

„Što se tiče vakcine `astra zeneka`, imamo namijenjenih oko 1.100 vakcina, ali te vakcine još nismo povukli iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Od tog broja, 200 je za revakcinaciju, a 900 za prvu dozu. Ukoliko građani budu zainteresovani, mi već sutra možemo dati oko 150 vakcina `astra zeneka`“, poručio je Vasiljević.

Do danas je na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža dato 5.010 vakcina, a revakcinisano je oko 2.400 građana.

Vasiljević je ponovio apel građanima da ne slušaju raznorazne spekulacije u vezi sa vrstama vakcine već da poslušaju stručne ljude iz oblasti medicine i da se blagovremeno prijave za vakcinaciju protiv virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare