Vanredna situacija i dalje na snazi

0
Ilustracija

HAN PIJESAK – Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić rekao je Srni da je u ovoj lokalnoj zajednici i dalje na snazi vanredna situacija zbog obilnih snježnih padavina.

On je naveo da je dio opštine Han Pijesak već drugi dan bez struje i vode i da su do pojednih sela lokalni putevi još neprohodni, ali da je mehanizacija za održavanje puteva na terenu.

Šef opštinskog Štaba za koordinaciju i kontrolu čišćenja puteva Zora Gašević rekla je Srni da su trenutno bez vode sela Han Pogled, Kraljevo Polje, Vikend naselje, Karaula, Bogaz i dio gradskog naselja Han Pijesak koje se snabdijedijeva vodom sa vodovoda “Kraljeva gora”, na kome je u toku otklanjanje kvara. Ova naselja su od juče ostala i bez struje.

Ona je navela da su zbog kvara na dalekovodu Pjenovac bez struje i sela Berkovina, Malo Polje, Pjenovac, kao i pumpe na vodovodu Štekavac, pa su i dio gradskog naselja Han Pijesak i udaljena sela DŽimrije i Mrkalji od juče ostala i bez vode.

Gaševićeva je istakla da su četiri mašine za održavanje lokalnih puteva na terenu i da su krenule prema DŽimrijama, Malom Polju, Rubinićima i Kraljevu Polju.

“U pomoć nam je pristigla i mehanizacija Šumskog gazdinstva `Visočnik`. Tokom dana se odvoze velike količine sakupljenog snijega iz gradskog naselja, kako bi se olakšalo kretanje ljudi i odvijanje saobraćaja u samom u gradu”, kaže Gaševićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će do sutra svi putni pravci biti osposobljeni za odvijanje sabraćaja i otklonjeni kvarovi na elektro i vodovodnoj mreži.

Gaševićeva je naglasila da su još neprohodni putevi do sela Ravanjsko, Vrabačka, Nevačka i Žeravice i za naselja prema Kusačama i Gođenju.

Održavanje lokalnih puteva u zimskom periodu na području opštine Han Pijesak u nadležnosti je lokalnih preduzeća “Mane” i “Bjelaković”.

Regionalne puteve Han Pijesak-Pjenovac i Han Pijesak-Podžeplje održava preduzeće “Romanijaputevi” i njihova mehanizacija je očistili te dionice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments