Usvojena strategija razvoja lokalnih puteva do 2022. godine

0
SO Han Pijesak

HAN PIJESAK – Skupština opštine Han Pijesak usvojila je na današnjoj sjednici Strategiju razvoja lokalnih puteva i ulica od 2018. do 2022. godine na području opštine, koja se odnosi na mrežu od 318 kilometara puteva svih kategorija.

Odbornici su donijeli odluku o komunalnom redu na području opštine, čime se propisuje način zaštite i korištenja komunalnih objekata i uređaja, način održavanja čistoće i opšte uređenje grada i naseljenih mjesta.

Opštinski parlament prihvatio je odluku o uređenju prostora i građevinskom zemljištu. Za objekte ukupne korisne površine do 100 metara naknada za legalizaciu iznosi 100 KM, a za objekte od 100 do 200 metara kvadratnih naknada za legalizaciju iznosi 500 KM.

Za objekte ukupne korisne površine od 200 do 300 metara kvadratnih naknada za legalizaciju iznosi 1.000 KM, a za objekte ukupne korisne površine 300 metara kvadratnih naknada za legalizaciju iznosi 2.000 KM.

Na sjednici je prihvaćen sporazum o uspostavljanju saradnje između opštine Han Pijesak, koju je zastupao načelnik Vlado Ostojić, i opštine Vlasenica, koju je zastupao načelnik Mićo Kraljević, a predmet sporazuma je vršenje poslova iz nadležnosti Odbora za žalbe za opštinu Han Pijesak.

Opština Han Pijesak preuzima obavezu da plaća naknadu predsjedniku i članovima Odbora za žalbe opština Vlasenica u iznosu po 50 KM po održanoj sjednici.

Usvojen je i izvještaj o utrošku sredstava za finansiranje posebnih mjera zaštite od požara u prošloj godini, za šta je utrošeno 11.588 KM.

Prihvaćeno je rješenje o imenovanju Savjeta za prostorni plan od devet članova koji će pratiti izradu prostornog plana opštine i zauzimati stručne stavove prema pitanjima opšteg, privrednog i prostornog razvoja opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments