Usvojena odluka o komunalnim taksama

0
Bez vode i struje već drugi dan

HAN PIJESAK – Skupština opštine Han Pijesak usvojila je danas odluku o komunalnim taksama na području ove opštine koje se plaćaju na godišnjem nivou, a čine prihod lokalnog budžeta.

Taksa se plaća za svako istaknuto poslovno ime ili natpis na firmi kojim se označava da određeno pravno ili fizičko lice obavlja djelatnost.

Prema ovoj odluci, koja je usvojena na vanrednoj sjednici Skupštine opštine, radne jedinice preduzeća koje obavljaju djelatnost prenosa i distribucije električne energije plaćaju 3.000 KM na ime komunalne takse, a za djelatnost prometa nafte, naftnih derivata i gasa ona iznosi 1.000 KM.

Preduzeća i radne jedinice koje obavljaju djelatnost u oblasti uzgoja i zaštite šuma, proizvodnje oble građa, vađenje ruda i kamena, te predstavništva inostranih firmi, kao i preduzeća hemijske industrije i proizvodnje alkoholnih i bezalkoholnih pića plaćaju komunalnu taksu od 900 KM.

Taksu od 2.000 KM plaćaju poslovne jedinice banaka, mikrokreditnih i osiguravajućih društava, a preduzeća za trgovinu na veliko, za drumski saobraćaj i iz oblasti drvoprerađivačke industrije 600 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare