Usvojen rebalans budžeta od 12.633.157 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo danas je usvojila rebalans budžeta za ovu godinu od 12.633.157 KM, što je za 270.000 KM više u odnosu na planirani iznos. Do povećanja budžeta došlo je zbog pristiglih naplata sudskih presuda.
Usvojenim rebalansom ukupni rashodi u ovoj godini predviđeni su u istom iznosu kao i prihodi.

Ukupna budžetska sredstva sastoje se od poreskih prihoda od oko5,8 miliona KM, neporeskih prihoda od oko 1,7 miliona KM, grantova od oko 225.000 KM, transfera između budžetskih jedinica u iznosu od 40.750 KM, primljenih otplata datih zajmova od 735.000, kredita za administrativni centar grada od četiri miliona KM i odluke o raspodjeli viška prihoda nad rashodima kod Gradske razvojne agencije u iznosu od oko 89.000 KM.

Rebalansom budžeta tekući troškovi su planirani u iznosu od oko osam miliona KM i veći su od plana za 5,52 odsto. Najveće učešće u povećanju ovih troškova su sudska izvršenja.

Odbornici su danas informisani i o realizaciji zaključaka u vezi sa izgradnjom Bolnice Kasindo.

Predsjendik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je Srni da je odbornike informisao da u Nacrtu budžeta Republike Srpske za narednu godinu nisu predviđena sredstva za tu bolnicu, kao i da je u Grčkoj teška situacija, te da su upitna njihova sredstva za gradnju bolnice.

Odbornici su prihvatili i informaciju o stanju u oblasti informisanja na području grada i izvještaj o stanju u oblasti sporta na području Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments