Usvojen plan poslovanja za ovu godinu

0
Skupština Akcionara OC Jahorina
Skupština Akcionara / Foto OC Jahorina

Skupština akcionara Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ usvojila je danas Plan poslovanja za ovu godinu koji se sastoji od investicija vrijednih 10,35 miliona KM, a odnose se na uređenje postojećih staza i njihovo proširenje, kako bi mogao biti postavljen sistem za osnježavanje.

Vršilac dužnosti direktora OC „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da će sredstva biti investirana i u vodosnabdijevanje, te izgradnju jezera na vrhu Jahorine, koji bi bio i prelijep ljetni sadržaj.

„U ovom momentu sistem za osnježavanje nam je prioritet i to iz više razloga, a posebno zbog produženja sezone sa 60 na 130 dana i vraćanje Jahorine na evropsku mapu ski centara, što će se doboti ovom investicijom“, rekao je LJevnaić novinarima nakon Skupštine akcionara i dodao da će sredstva biti obezbijeđena emisijom hartija od vrijednosti.

Kada je riječ o imovini OC-a, on je istakao da će se menadžment ponašati domaćinski, napomenuvši da ako se investira u sistem osnježavanja i ako se produži ski-sezona, znači da će porasti i vrijednost imovine.

LJevnaić je naglasio da za sada nema govora o prodaji imovine OC Jahorina, sve dok se ne podigne njena vrijednost.

On je dodao da će od ovog investicionog plana neposredni efekat imati Olimpijski centar, a posredni ugostitelji, hotelijeri, ski škole, ski rentali, transportni radnici, proizvođači hrane, ali i mnogi drugi, odnosno lokalna privreda.

„Jahorina sigurno ima potencijal, mnogo više pozitivnih stvari, najviše strateških. Imamo blizinu međunarodnog aerodroma, veliki grad, odlične hotele na planini, prelijepu planinu“, rekao je LJevnaić.

Prema njegovim riječima, sada treba krenuti u raspisivanje javnih nabavki.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek rekao je da se cijela Vlada Republike Srpske bavi problemom Jahorine, za koji je, kako je rekao, sa današnjom skupštinom napokon riješen.

Govoreći o imovinsko-pravnim odnosima, Elek je naveo da je većina lokacija riješena, ostao je problem u vezi sa preduzećem „Gras“ i izrazio nadu da će i ovaj problem biti riješen u korist OC-a.

„Mi smo već ušli u sprazum sa Investiciono-razvojnom bankom Republike Srpske /IRB/, koji je usaglašen i treba da potvrdi Vlada Srpske. To bi trebalo da se realizuje u narednih 15-ak dana“, rekao je Elek, dodavši da će biti zatvorena sva neplaćena potraživanja.

Na današnjoj sjednici donesena je odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora.

 

Gluhaković: Podrška Vlade menadžmentu i planu poslovanja

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas na Jahorini da Vlada Srpske podržava finansijski plan poslovanja i investiranja Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ za ovu godinu.

„Vlada Republike Srpske stoji iza ovog projekta, iza menadžmenta Olimpijskog centra, kao i Nadzornog odbora, jer su došli pravi ljudi na pravo mjesto“, istakao je Gluhaković, nakon sjednice Skupštine akcionara OC „Jahorina“.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu će doći do realizacije projekata navedenih u planu poslovanja, ali i obaveza koje su bile ranije, a odnose se na Investiciono-razvojnu banku Republike Srpske.

„Sve ovo će se realizovati na sjednici Vlade Srpske u narednom periodu, tako da će se vrlo brzo definisati i obaveze po sporazumu između Olimpijskog centra i IRB-a“, rekao je Gluhaković novinarima.

Kada je riječ o imovinsko-pravnim odnosima OC „Jahorina“, Gluhaković je naveo da su ovlaštenja data menadžmentu i Nadzornom odboru, da oni procjenjuju to pitanje.

„Nadzorni odbor je sve vrijeme u kontaktu sa Republičkom geodetskom upravom, kako bi se objekat nekadašnjeg hotela ‘Jahorina’ moga staviti u funkciju“, istakao je Gluhaković.

Skupština akcionara Olimpijskog centra /OC/ Jahorina usvojila je danas Plan poslovanja Društva za ovu godinu koji se sastoji od investicija vrijednih 10,35 miliona KM, a odnose se na uređenje postojećih staza i proširenje staza, kako bi mogao biti postavljen sistem za osnježavanje.

Vršilac dužnosti direktora OC „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da će sredstva biti investirana i u vodosnabdijevanje, te izgradnju jednog jezera na vrhu Jahorine, koji bi bio i prelijep ljetni sadržaj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare