Počinje nova školska godina – apel vozačima da paze na đake

0

Policijska uprava /PU/ Istočno Sarajevo je, uoči početka nove školske godine u Republici Srpskoj, apelovala da vozači budu krajnje oprezni i da smanje brzinu kretanja vozila, pogotovu blizu školskih objekata, da bi zaštitili djecu u saobraćaju, a posebno one najmlađe.

U okviru republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, povodom početka nove školske godine, policijski službenici PU Istočno Sarajevo realizovaće u toku septembra niz preventivnih aktivnosti usmjerenih na zaštitu djece.

Cilj akcije je zaštita svih učesnika u saobraćaju, posebno djece predškolskog i školskog uzrasta, te da se što više podigne bezbjednost saobraćaja, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Policijski službenici će vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja, s akcentom na brzinu u zonama školskih ustanova i na putevima kojim se kreće veći broj učenika.

Akcija podrazumijeva i organizovanje edukativnih predavanja u školama o temi bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju, posebno djece koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare