Usvojen Nacrt strategije razvoja opštine u narednih 10 godina

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas Nacrt strategije razvoja ove lokalne zajednice u narednih 10 godina, kao i Odluku o dodjeli nagrada i priznanja povodom Dana i slave opštine – Đurđevdana.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je novinarima da će slijede javne rasprave o Nacrtu strategije razvoja, a potom će se u formi prijedloga naći pred odbornicima.

Božović je naveo da će tako imati jasno definisane pravce razvoja, prije svega u društvenom i privrednom smislu.

Kada je riječ o dodijeli nagrada i priznanja, Božović je rekao da će plakete, na prijedlog grupe građana, biti dodijeljene svim radnicima, kako medicinske, tako i nemedicinske struke, koji su za vrijeme epidemije uložili nadljudske napore da bi zaštitili zdravlje stanovnika opštine i svih koji su naslonjeni na Dom zdravlja Istočno Sarajevo i Bolnicu „Srbija“.

Plaketa će biti dodijeljena i Udruženju veterana i penzionisanih pripadnika Vojske Srbije iz Niša za doprinos koji su dali lokalnom stanovništvu tokom vakcinacijem kao i zbog odlične saradnje sa opštinskom Boračkom organizacijom.

Božović je rekao da je danas usvojena i informacija o stanju u oblasti kulture na području opštine, te dodao da će na jednoj od narednih sjednica biti donesena odluka o nabavci prostorija za Kulturni centar Istočna Ilidža.

Načelnik opštine čestitao je svima stanovnicima predstojeće vaskršnje praznike, kao i slavu Svetog Đorđa, sa željom da proslave u zdravlju, sreći i veselju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare