Usvojen budžet za 2018. godinu u iznosu od 2.925.480 KM

0
Usvojen budžet za 2018. godinu u iznosu od 2.925.480 KM

ČAJNIČE – Skupština opštine Čajniče usvojila je danas budžet za 2018. godinu u iznosu od 2.925.480 KM, što je za 8,12 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 3.175.505 KM, što je za 17,36 odsto ili milion KM više u odnosu na planirani budžet.

Većinom glasova odbornika, usvojen je i program rada načelnika opštine Gorana Karadžića za 2018. godinu koji, između ostalog, predviđa saradnju opštine sa svim institucijama na regionalnom i višim nivoima, sa nevladinim organizacijama i potencijalnim investitorima.

Karadžić je istakao da je 2017. godina bila uspješna, da su sve planirane obaveze završene, a da će dio projekata koji su započeti u ovoj godini biti nastavljeni naredne godine.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava će nastojati da stvori što bolju klimu za otvaranje novih radnih mjesta – davanjem prednosti drvnoj industriji, njenom jačanju i finalizaciji, zatim poljoprivredi, proizvodnji zdrave hrane i turizmu.

Karadžić je naveo da će aktivnosti biti usmjerene i na iskorištavanje prirodnih resursa, izgradnju mini centrala, proizvodnju i prodaju vode, te aktiviranje rudnika.

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Karadžić je najavio izgradnju seoskih puteva i njihovo asfaltiranje, izgradnju i rekonstrukciju ulica u gradu, te ugradnju katalizatora za otpadne vode u jedan dio kanalizacije.

„Nastojaćemo da pojačamo i aktivnosti vezane za omladinu, školstvo, sport i druge djelatnosti koje su važne za ovaj grad, obezbjeđivanjem stipendija, odrađivanja pripravničkog staža i podrškom registrovanim sportskim klubovima“, rekao je Karadžić.

Odbornici su danas usvojili i prijedlog odluke o prenosu prava korištenja i upravljanja nepokretnostima sa Opštine Čajniče na Turističku organizaciju, prijedlog odluke o odborničkom dodatku, o produženju planskog perioda važenja Strategije razvoja opštine Čajniče za period 2012-2017.godina, te prijedlog odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja opštine Čajniče za period 2019-2023. godina.

Usvojen je i prijedlog odluke o visini stope poreza na nepokretnosti na području opštine za 2018. godinu, prijedlog odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po građevinskim zonama, prijedlog odluke o upisnim područjima za osnovne škole na teritoriji opštine Čajniče, te informaciju o postupku izlaganja na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanju prava na nepokretnosti na području opštine Čajniče.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments