Uspješna realizacija projektnih aktivnosti u 4 opštine Birač Regije

0

VLASENICA – U sklopu projekta “Pomirenje i razvoj zajednica – demokratski razvoj u 4 opštine Birač Regije 2011-2013”, u Vlasenici je održan drugi Međuopštinski sastanak članova Akcionih timova, Razvojnih grupa Opština Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica i UŽ “Priroda” Bratunac.

Cilj sastanka je da se razmjene iskustava akcionih timova i razvojnih grupa na opštinskom i međuopštinskom nivou, predstave ovogodišnji rezultati i planovi za naredni period.
U toku 2012. godine na području Vlasenice akcioni tim u saradnji sa razvojnom grupom i projektnim timom Prirode i Caritasa uspješno je riješio prioritetne probleme koji su zajednički odabrani na zborovima građana.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović zahvalio se finansijerima i implementatorima projekta, navodeći da iako se radi o mini projektima koji nisu zahtjevali velika ulaganja, oni su svakako značajni za lokalnu zajednicu. Takođe je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne dosadašnje saradnje četiri projektne opštine, navodeći da će u narednom periodu dati potpunu podršku nastavku aktivnosti, u interesu i na dobrobit građana Vlasenice.

Svi mini projekti rješavani su metodom razvoja uz učešće zajednice. Osim ovih aktivnosti, sve zajednice su prošle niz edukativnih radionica, čime su stekle znanja neophodna za pripremu, provođenje i procjenu projekata kao i javnog zagovaranja i strateškog planiranja. Veliku ulogu u ispunjenju projektnih rezultata imale su i opštinske razvojne grupe, koje su pružale logističku, tehničku i savjetodavnu podršku tokom čitavog procesa.

Projekat implementira Caritas Švajcarske u partnerstvu sa Udruženjem žena “Priroda” Bratunac i Centrima civilnih inicijativa, a uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske i Vlade Lihtenštajna.

Projektne zajednice Opštine Vlasenica

Cikote: „Izgradnja autobuskih nadstrešnica u MZ Cikote“,vrijednost projekta: 7.080,00 KM

Piskavice: „Opremanje objekta MZ“, vrijednost projekta: 7.441,00 KM

Ukupna vrijednost realizovanih projekata na opštini Vlasenica je 14.496,00 KM, od čega je doprinos Caritasa u iznosu od 10.000,00 KM, Opštine Vlasenica 2.000,00, a građani i lokalni biznisi obezbjedili su učešće u iznosu 2.171,00 KM. Na 21 organizovanoj volonterskoj akciji, 33 volontera ostvarilo je 729 volonterskih sati.

(www.palelive.com / opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare