Uspješna realizacija aktivnosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je danas da opština Istočno Novo Sarajevo uspješno realizuje aktivnosti iz oblasti uprave i lokalne samouprave.

“Grad Istočno Sarajevo se uređuje, planirana je izrgadnja obdaništa, igrališta i drugih objekata od kojih građani imaju direktan benefit”, rekla je Rešićeva novinarima nakon razgovora sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo LJubišom Ćosićem.

Ona je istakla da je riješen imovinski, odnosno vlasnički odnos kada je riječ o “Toplani” u Istočnom Sarajevu i drugim komunalnim preduzećima.

“Raduje nas što su u opštini Istočno Novo Sarajevo ti problemi riješeni. `Toplana` dobro funkcioniše i nije gubitaš, kao što je to možda slučaj u drugim lokalnim zajednicama”, navela je Rešićeva.

Ona je napomenula da postoje problemi kada je riječ o komunalnim preduzećima, ali je pozdravila iskorake koji su u tom pravcu napravljeni.

Rešićeva je rekla da opština Istočno Novo Sarajevo bez problema usklađuje svoje obaveze sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, koji je stupio na snagu u novembru 2013. godine.

“Raduje što u tom operativnom dijelu nema problema. Naravno, vremena su ekonomski izazovna, a o problemima o kojima smo danas razgovarali informisaćemo Vladu Republike Srpske i pokušati naći rješenja”, rekla je Rešićeva.

Ćosić je naveo da je upoznao ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske o “nekim specifičnostima koje tište opštinu Istočno Novo Sarajevo”, kao što su problemi finansiranja i slabijeg priliva sredstava od PDV-a, odnosno problemi u redovnom funkcionisanju i izmirivanju kratkoročnih obaveza.

On je naveo da opština ove godine provodi izbore za savjete mjesnih zajednica i da se vrše pripreme i za opšte izbore.

“Ministra smo obavijestili o projektima koji će tokom godine biti realizovani u ovoj lokalnoj zajednici. Smatramo da ima dosta projekata i da ona u Vladi Srpske može biti naš zastupnik i lobista za ono što radimo i što planiramo uraditi”, rekao je Ćosić.

On je dodao da su na sastanku dogovorene konkretne aktivnosti koje se odnose na saradnju i odnose sa drugim lokalnim zajednicama u gradu Istočno Sarajevo.

“Ova današnja, kao niz prethodnih posjeta predstavnika Vlade Republike Srpske, okarakterisana je kao uspješna i daje rezultate, što će naši građani već ove godine vidjeti na terenu”, rekao je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments