Uskoro završetak sale OŠ „Srbija“

0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić danas je na Palama posjetio Osnovnu školu /OŠ/ „Srbija“ i školsku fiskultrunu salu, koja bi trebalo da bude završena u narednih pet do šest dana.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je ponovo došao u posjetu ovoj školi koja je otvorena prije četiri godine.

„Ovo je jedan od najsavremenijih školskih objekata u Srpskoj i rezultat je specijalnih veza Srbije i Republike Srpske“, podsjetio je Radojičić u izjavi medijima.

Prema njegovim riječima, izgradnju škole uglavnom je finansirala Republika Srpska, dok je u finansiranju izgradnje sportske dvorane učestvovala Srbija.

Radojičić je istakao da mu je zadovoljstvo vidjeti da škola u potpunosti funkcioniše, da ima produženi boravak, stomatološku ambulantu i savremena učila.

Prema riječima direktora OŠ „Srbija“ Neđa Ždrala, izgradnja sportske dvorane u završnoj je fazi i preostalo je da se završi lakiranje parketa.

„Izgradnju sportske sale finansirala je Srbija sa 1,5 miliona KM, od čega smo utrošili 1,1 milion KM, dok će ostatak biti iskorišten za njeno opremanje po najvišim svjetskim standardima“, rekao je Ždrale.

Radojičić je prethodno posjetio pogone Tekstilne industrije „Mraz“ i Mesne industrije „Panifleks“. „Danas smo posjetili dva uspješna privatna preduzeća, kojima se može još pomoći“, rekao je Radojičić.

On je podsjetio da je Investiciono-razvojna banka u mesnu industriju plasirala oko 1,5 miliona KM kreditnih sredstava i da postoji interes za nove investicije i nove kredite, jer su to najjeftiniji krediti u Srpskoj.

Radojičić je naglasio značaj tekstilne industrije za Republiku Srpsku ističući da je u oblasti tekstila, kože i obuće u Srpskoj zaposleno do 10.000 radnika.

„Dakle, riječ je o vrlo značajnoj grani kada je u pitanju zapošljavanje“, rekao je Radojičić, ocijenivši da je svjetski trend vraćanja tekstilnih kapaciteta sa Istoka u Evropu šansa za tekstilnu industriju Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske konstatovao je da Republika, tamo gdje je moguće, treba pomoći uspješnim privatnim preduzetnicima koji zapošljavaju mnogo ljudi, ostvaruju dobre poslovne rezultate i izmiruju obaveze.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/sala-os-srbija-okt-2013/] width=[54] height=[54] title=[Uskoro završetak sportske dvorane OŠ „Srbija“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare