Uskoro počinje izgradnja objekata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar zdravlja Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da se za desetak dana u Bolnici Istočno Sarajevo očekuje početak izgradnje objekata i rekonstrukcija starih, te istakao da je Savjet ministara BiH obezbijedio tri miliona KM za ovu zdravstvenu ustanovu.

Ministar Bogdanić je danas u Istočnom Sarajevu razgovarao sa vršiocem dužnosti direktora te bolnice Goranom Todorovićem o izgradnji novih objekata površine 1.500 metara kvadratnih i obnovi postojećih.

Bogdanić je izjavio novinarima da će završetkom radova do kraja oktobra Bolnica dobiti sasvim drugačiji izgled.

On je objasnio se nakon završenog tendera finalizuje izbor izvođača radova, te da u narednih sedam do 10 dana očekuje potpisivanje ugovora i početak izgradnje.

“Uslijediće izgradnje 1.500 metara kvadratnih novog prostora i rekonstrukcija isto toliko starog prostora urgentnog centra, odnosno prijemne ambulante i dijela operacionih sala.Rukovodstvu sam sugerisao da urade i djelimičnu sanaciju fasade i prozora na internom odjeljenju”, rekao je Bogdanić.

On je naveo da je za ove namjene tri miliona KM obezbijedio Savjet ministara BiH i da ona neće u cjelosti biti iskorištena u izgradnju, odnosno jedan dio će biti utrošen za opremanje objekta.

Vršilac dužnosti direktora bolnice Kasindo Goran Todorović izrazio je zadovoljstvo što će u njegovom mandatu, u narednih nekoliko mjeseci, biti izgrađen novi dio bolnice.

“Sa ministrom smo danas dogovarali mnogo budućih poteza i mnogo posla koji nas očekuje. Izgradnja je veoma značajna za naše uslove, a pokušaćemo da rekonstruišemo interno odjeljenje. Postepeno bismo radili na rekonstrukciji preostalih dijelova”, kazao je Todorović.

On je podsjetio da je prošle godine na Odjeljenju hirurgije zamijenjena stolarija, a da je Odjeljenje neurologije rekonstruisano.

“Ima dosta posla i prvo se moramo dobro organizovati. Ja još nisam primio dužnost direktora, a mislim da ćemo imati dovoljno ljudi da uradimo dosta novih i kvalitetnih stvari”, dodao je Todorović.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments