Uručen inkubator bolnici Kasindo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici kompanije “M:tel”, Fonda B92 i Građevinske direkcije Srbije uručili su danas, u okviru akcije „Bitka za bebe“, inkubator Pedijatrijskom odjeljenju bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu.

Načelnik Pedijatrijskog odjeljenja Milomir Milošević zahvalio je donatorima i svim učesnicima akcije „Bitka za bebe“ za inkubator kojim su povećani kapaciteti ove bolnice.

Milošević je, ukazujući na činjenicu da je za oko deset odsto novorođenčadi neophodan inkubator, istakao značaj današnje donacije bolnici Kasindo.

Direktor ove bolnice Siniša Zubić zahvalio se donatorima, ističući značaj inkubatora kojim se otvaraju nove mogućnosti pružanja usluga u domenu neonatologije.

“Ranije smo često bili u situaciji da naše male pacijente vozimo u neke druge centre, jer nismo bili u mogućnosti da im usljed nedostatka tehničkih sredstava pružimo adekvatnu zdravstvenu zaštitu”, rekao je Zubić.

Portparol “M:tela” Aida Halilović naglasila je da je ova kompanija danas u sklopu akcije uručila dva inkubatora od kojih je jedan Ginekološko-akušerskoj klinici /GAK/ u Sarajevu, a drugi bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu.

“Prvi inkubator bio je donacija kompanije `Fruktal`, a drugi Građevinske direkcije Srbije. Nadam se da ćemo do kraja godine, odnosno do kraja akcije `Bitka za bebe` uspjeti da prikupimo sredstva za svih 70 inkubatora koliko je planirano“, rekla je Halilovićeva.

Ona je uz apel građanima da učestvuju u akciji „Bitka za bebe“ istakla da je do sada prikupljen novac za oko 30 inkubatora.

Građevinska direkcija Srbije od prvog dana pomaže akciju, rekao je predstavnik ove direkcije Dragan Grujić.

„Posebno nam je zadovljostvo što smo u prilici da doniramo inkubator za Istočno Sarajevo, uz želju da bude mnogo djece i da budu živa i zdrava“, rekao je Grujić.

Predsjednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić izrazio je zadovoljstvo činjenocom da se akcija „Bitka za bebe“ proširila u čitavom regionu i što je uz podršku kompanije “M:tel” do sada prikupljen novac za 30 od 70 inkubatora koji su neophodni zdravstvenim institucijama u BiH.

“Zanimljivo je da je u suštini navjeći donator građani koji su, pozivajući humanitarni broj 1411 omogućio da se prikupe sredstava“, rekao je Matić.

On je izrazio nadu da će se više privrednika uključiti u ovu akciju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments