Ukupna šteta 400.000 KM

0

VLASENICA – Komisija za procjenu štete u opštini Vlasenica utvrdila je da je tokom nedavnih elementarnih nepogoda, obilnih padavina i bujica, pričinjena šteta lokalnoj infrastrukturi, te poljoprivrednim usjevima i imanjima u vrijednosti od 400.000 KM, izjavio je Srni načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović.

On je dodao da je izvještaj Komisije preliminaran i da će se i dalje dograđivati od pristiglih podataka sa terena.

„Što se tiče lokalne infrastrukture, ukupne štete su oko 300.000 KM. Samo za sanaciju potencijalnih klizišta, kojih ima 15, biće potrebno oko 200.000 KM, a oko 100.000 KM za sanaciju kolovoza i lokalnih puteva. Indirektna šteta u poljopriredi je 100.000 KM“, rekao je Todorović.

Osim klizišta u zoni saobraćajnica, registrovano je još 40 potencijalnih klizišta u naseljima Cerska, Cikote, Gornji Zalukovik, Donji Zalukovik, Grabovica, Simići, Tiščino Vrelo, kao i u užem gradskom području.

„Za sada, na sreću, nema direktne prijetnje porodičnim objektima. Namjeravamo u najskorije vrijeme da angažujemo geologe, od kojih očekujemo da daju stručno mišljenje o prirodi tih klizišta, pogotovo onih koja mogu da ugoze stambene objekte“, rekao je Todorović.

Još skoro 100 klizišta registrovano je i na voćnjacima, poljoprivrednim imanjima i usjevima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare