Ugovorena izgradnja dvije mini hladnjače

0

VLASENICA – Organizacija „Ker internešnel“ obezbijedila je donaciju dvije mini hladnjače vrijedne oko 21.500 KM ženama poljoprivrednicima u opštinama Vlasenica i Milići koje su učestvovale u projektu „Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH – region Birač“.
Donacija je ozvaničena ugovorom koje su danas u Vlasenici potpisale korisnici Slađana Pavlović iz Milića i Snežana Stupar iz Vlasenice, a koje su do danas imale obavezu da prođu obuku i prihvate da u projektu participiraju sa polovinom iznosa.

Pavlovićeva je Srni izjavila da trenutno obrađuje 5,5 dunuma zasada maline i oko 120 stabala šljive.

„Donacija je dobrodošla jer će mi pomoći da imam kvalitetniji proizvod i da ga lakše plasiram na tržištu, a time ostvarim i bolju zaradu“, rekla je Pavlovićeva.

Prema njenim riječima, hladnjača posjeduje dvije prostorije, pretkomoru i komoru i predviđena je za minusni i plusni režim rada, što poljoprivrednicima omogućava obradu različitih biljnih kultura.

Menadžer projekata u kancelariji organizacije „Ker internešnel“ u Srebrenici Branislav Tanasijević novinarima je izjavio da očekuje da će hladnjače biti u pogonu do početka maja.

„Korisnici imaju obavezu da do 1. maja završe instalaciju da bi objekti što prije bili spremni za skladištenje“, rekao je Tanasijević.

Partneri u projektu bili su Regionalna savjetodavna grupa iz Bratunca i Udruženja „Maja“ iz Kravice.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare