Ugovore potpisalo 30 studenata

0

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević danas je u Vlasenici potpisao ugovore o stipendiranju za 30 studenata sa područja te opštine.

Kraljević je novinarima izjavio da će za stipendije studenata koji su danas potpisali ugovore i 56 stipendista iz ranijih godina, opština Vlasenica iz budžeta opštine u ovoj godini ukupno izdvojiti oko 70.000 KM.

„Vjerujem da će ovo biti od pomoći tim mladim ljudima da u životu dođu do svog cilja“, rekao je Kraljević.

Anželika Jurošević potpisala je ugovor u ime sina Stefana, koji je bio učenik generacije i u osnovnoj i u srednjoj školi, te postizao odlične rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima.

Ona je izjavila da je Stefan studira Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

„Drago mi je da lokalna zajednica prepoznaje učenike koji je potrebna pomoć. Stipendija je skromna, ali ipak puno znači studentima i porodici. To je veliki plus za sve, a i za čitavu opštinu, zato što će ovi mladi ljudi kasnije doprinijeti razvoju grada i Republike“, rekla je Juroševićeva.

Student Pravnog fakulteta u Beogradu Ksenija Prodanović novinarima je izjavila da je zahvalna lokalnim vlastima na stipendiji.

„Neki možda misle da je stipendija mala, ali mi studenti smatramo da nam je svaki dinar koristan, jer ćemo time olakšati roditeljima troškove našeg studiranja“, izjavila je Prodanovićeva.

Pojedinačna vrijednost stipendije je 100 KM.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare