Ugovore potpisalo 20 novih stipendista

0

VLASENICA  – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević potpisao je danas ugovore o stipendiranju 20 studenata sa područja te opštine.

Kraljević je rekao novinarima da opština, potpisivanjem ugovora sa 20 novih stipendista, sada stipendira ukupno 70 studenata iz Vlasenice, za koje lokalna uprava na godišnjem nivou iz opštinske kase izdvaja oko 63.000 KM.

„Opština svake godine planira ta sredstva i uredno ih izmirujemo. Iznos pojedinačne stipendije je 100 KM i vjerujem da je od koristi svim studentima koji je primaju“, naveo je Kraljević.

On je dodao da, uz ove korisnike, četiri studenta iz Vlasenice primaju i stipendije iz Fonda „Dr Milan Jelić“.

Student treće godine Šumarskog fakulteta u Vlasenici Radmila Matić rekla je da je prvi put korisnik opštinske stipendije, te da je zadovoljna iznosom i zahvalna lokalnoj upravi za finansijsku podršku, budući da živi u višečlanoj porodici sa skromnim primanjima.

„Koristiće mi za uplatu nekih osnovnih obaveza na fakultetu, prijave ispita i semestara. Mlađa sestra studira na Palama i moja stipendija će u određenoj mjeri umanjiti troškove našeg školovanja“, navela je Matićeva.

(wwww.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare