Ugašena dva požara

0
Ilustracija

SOKOLAC – Pripadnici Vatrogasnog odjeljenja Sokolac ugasili su dva požara, od kojih je jedan zahvatio 15 hektara niskog rastinja i šume, a u drugom su izgorjeli šupa i sušnica za meso.

Sokolački vatrogasci i radnici Šumskog gazdinstva „Romanija“ juče poslije podne su ugasili požar na lokalitetu Babića bor, na području Kopita, rekli su Srni u Vatrogasnom odjeljenju Sokolac.

Komandir ovog odjeljenja Mile Šarac kaže da se vatra proširila sa suve trave i niskog rastinja na šumu, te da je veća materijalna šteta spriječena zahvaljujući većem broju učesnika koji su vatru gasili sedam časova.

On je rekao da je u gašenju požara učestvovalo pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila, 30 radnika sokolačkog Šumskog gazdinstva i pet članova Lovačkog udruženja „Glasinac“.

U Šumskom gazdinstvu „Romanija“ Srni su rekli da je vatra zahvatila površinu od oko 15 hektara, te da će materijalna šteta naknadno biti utvrđena.

U drugom požaru u Knežini kod Sokoca, zbog kasno primijećene vatre, izgorjela je šupa za drva i sušnica za meso na imanju porodice Pilindavić, a vatrogasci kažu da su spriječili širenje požara na okolne objekte.

Intervencija dva vatrogasca, uz pomoć mještana, trajala je od 17.00 do 19.00 časova.

Vatrogasno odjeljenje Sokolac djeluje u okviru Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare