Počela velika proljećna akcija čišćenja, više od 300 učesnika

1

Na Palama je danas počela dvodnevna velika akcija proljećnog čišćenja kojoj se odazvalo više od 300 učesnika.

Ovoj akciji odazvala su se paljanska preduzeća, ustanove, studenti, đaci, sportske, nevladine i organizacije mladih pri političkim partijama, udruženja građana.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je cilj akcije prije svega animirati javnost kako bi na određen način vodili više računa o prirodi, čuvali je i poštavali.

On kaže da su učesnicima podijeljene kese i rukavice, te da će danas biti očišćen uži dio Pala, zatim ruralna područja, te da se ovakva aktivnost odvija i u Mokrom i Podgrabu, uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

„Svi na ovaj način daju svoj doprinos onoliko koliko mogu danas i sutra. Ovo treba da bude jedna lijepa poruka lokalnog stanovništa kako da se odnose prema prirodi“, naglasio je Jugović.

Prema njegovim riječima, u organizaciji čišćenja i pranja ulica učestvuje i paljansko Komunalno preduzeće i Vatrogasne jedinice.

Jugović se zahvalio svima koji su se odazvali akciji koju je lokalna zajednica pokrenula, te izrazio nadu da će ovakvih akcija u budućnosti biti što manje, a narod bi trebao što više da čuva prirodu.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina izrazio je zadovoljstvo današljim odzivom učesnika kojih ima više od 300, te dodao da se veliki broj ljudi samoinicijativno priključio akciji.

Škipina se zahvalio svim učesnicima i pozvao građane da sarađuju sa paljanskom Komunalnom policijom i u narednom periodu, ako primjete ljude koji su nesavjesni, odlažu otpad na divlje deponije i uz korita rijeka, da to slikaju i dostave materijal Komunalnoj policiji kako bi mogli i represivno djelovati.

Prema njegovim riječima, opština Pale je pristupila izradi aplikacije za android telefone preko koje će moći da se ostvari kontakt sa bazom Komunalne policije i prijave nesavjesni građani.

Direktor Komunalnog preduzeća „Pale“ Bogdan Klačar rekao je da je važno podići svijest građana o neophodnosti zaštite životne sredine i ovakve akcije praktikovati u budućnosti.

Učesnik akcije Miro Kalem pohvalio je organizatore za akciju i dodao da se odlučio dati doprinos jer voli prirodu i svoj grad.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Stefan Slijepčević pohvalio je opštinsku upravu na čelu sa načelnikom Jugovićem što su organizovali akciju koja ima za cilj buđenje svijesti kod građana o očuvanju okoline.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Šta je ovo među organizatorima i vođama akcije čišćenja nema vođe Ekološke partije dobrog i poštenog Nidže. On je uvijek bio u prvom redu za akcije ovog tipa, i to ne samo parkova, livada već i korita rijeka i potoka. Nidžo je gorska munja za ekologiju i borbu za očuvanje prirode u životnom okruženju.