Udruženje „Birač“ očekuje nove članove

0

VLASENICA – Udruženje za očuvanje tradicije „Birač“ Vlasenica prima nove članove u sve sekcije društva, rekla je sekretar Udruženja Sanja Milić.

Milićeva je pozvala zainteresovane za igru, pjesmu i lijepo druženje da im se pridruže u promociji opštine Vlasenica i unapređenju kulturnog života.

Ona je rekla da imaju stotinjak članova ali da im nedostaje igrača veterana, pa je zainteresovana pozvala da se učlane, a cilj im je osnivanje pjevačke grupe i orkestra.

U Udruženju „Birač“ trenutno djeluje pet grupa, mlađi igrači – učenici do petog razreda osnovne škole, srednja grupa do osmog razreda, prvi ansambl, rekreativna grupa i nedavno osnovana sekcija „Školica“ gdje igraju djeca do šest godina.

Milićeva je navela da su zahvaljujući umjetničkom rukovodiocu Đorđu Vasiću pripremili igre iz Leskovca, Bujanovca, Dimitrovgrada i Šumadije, a trenutno spremaju igre iz Kosovskog pomoravlja.

Do sada su imali veliki broj humanitarnih koncerata, mnogobrojna takmičenja i gostovanja, a nedavno su nastupili na Tari gdje su se družila kulturno- umjetnička društva Republike Srpske i Srbije.

Osnovani su prije četiri godine, a u svom radu, kako je navela Milićeva, imaju nemjerljivu podršku od predsjednika Udruženja Borislava Matića i opštine Vlasenica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare