Udruženje autoprevoznika „Šumatrans“ blokiralo magistralni put

0

HAN PIJESAK – Članovi Udruženja autoprevoznika „Šumatrans“ sa Han Pijeska blokirali su danas kamionima od 10.00 do 11.00 časova jednu kolovoznu traku na magistralnom putu Sokolac – Vlasenica, zahtijevajući da preduzeće „Šume Republike Srpske“ povuče odluku o poništenju tendera kojim su dobili posao prevoza šumske građe.

Predsjednik Udruženja Rade Mumović rekao je Srni da autoprevoznici zahtijevaju razgovor sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miroslavom Milovanovićem i vršiocem dužnosti preduzeća „Šume Republike Srpske“ Jakovom Galićem da bi bio riješen ovaj problem.

Mumović je podsjetio da je Udruženje „Šumatrans“, koje ima oko 55 članova, dobilo posao o izvozu drvnih sortimenata na tenderu 31. januara, ali je Uprava „Šuma Republike Srpske“ poništila tender 12. februara.

On je naveo da je vrijednost posla bila 550.000 KM za izvezenih oko 61.000 metara kubnih oblovine sa šumskog kamionskog puta do centralnog stovarišta „Mekote“.

Mumović je najavio da će jednočasovni protesti biti nastavljeni i narednih dana sve dok ovaj problem ne bude riješen.

Vršilac dužnosti preduzeća „Šume Republike Srpske“ Jakov Galić izjavio je da neće biti povučena odluka o poništenju tendera o izvozu oble građe sa šumskog kamionskog puta do centralnog stovarišta „Mekote“, koji je dobilo Udruženje autoprevoznika „Šumatrans“ sa Han Pijeska.

Galić je rekao Srni da je razlog takve odluke činjenica da su centralna stovarišta ukinuta radi udovoljavanja zahtjevima drvoprerađivača sa platoa Romanije, Sokoca i Visočnika koji su bili u neravnopravnom položaju u odnosu na drvoprerađivače iz drugih dijelova Srpske.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović rekao je da će Vlada na tematskoj sjednici, koja će biti održana u narednih nekoliko dana, pronaći kompromisno rješenje za probleme prodaje drvnih asortimenata sa centralnih stovarišta.

Milovanović je izjavio da će razgovarati sa autoprevoznicima sa Han Pijeska kada to zatraže, ali da je nedopustiv njihov način komunikacije, jer štrajkujući ugrožavaju saobraćaj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare