Učenika generacije „Boksit“ nagradio sa 2.000 KM

0

MILIĆI – Milani Todorović, učeniku generacije u Srednjoškolskom centru „Milutin Milanković“ u Milićima, danas je dodijeljena diploma „Vuk Karadžić“, novčana nagrada kompanije „Boksit“ od 2.000 KM, te novčana nagrada i rješenje o stipendiranju daljeg školovanja koje je obezbijedila Opština Milići.


Gimnazijalka Milana Todorović izabrana je za učenika 18. generacije Srednjoškolskog centra u Milićima zbog odličnog učenja i vladanja, te rezultata postignutih na regionalnim i republičkim takmičenjima, a školovanje će nastaviti na studijama elektrotehnike.

„Hvala školi, opštini i kompaniji `Boksit` za veliku podršku, koju su nam uvijek pružali“, rekla je Milana na svečanosti dodjele priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima ovog centra.

Kompanija „Boksit“, osim Milane, nagradila je još šest maturanata odlikaša sa po 1.000 KM, uz poruku da će i dalje podržavati uspješne učenike.

Izvršni direktor u „Boksitu“ Gordana Zarić rekla je novinarima da će kompanija odličnim učenicima obezbijediti i stipendije od 150 KM za prvu godinu studija.

„Stipendije ćemo dati za državne fakultete, a prednost će imati studenti mašinstva, arhitekture, građevinarstva i informacionih tehnologija“, rekla je Zarićeva.

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević istakao je da ova lokalna zajednica, uz podršku koju pruža najboljim srednjoškolcima, različitim mjerama podstiče buduće studente da se pri upisu studija opredjeljuju za struke koje su tražene na tržištu rada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare